This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Suomen pisin puinen riippusilta oli myös pimein silta!?
8 marraskuu, 2018

Suomen pisin puinen riippusilta oli myös pimein silta!?

Kyläläisten rakastamalle sillalle syttyi maanantaina jouluvalot. Sitä ennen, iltaisin Kokemäenjoki ylitettiin joko pilkkopimeässä tai otsa- ja taskulamppujen valossa.

Harva tietää, Sastamalan Keikyässä kommeilee Suomen pisin puurakenteinen riippusilta. Sillä on mittaa 228 m ja leveyttä 165 cm. Silta valmistui 1948 Finnish Chemicals Oy:n rahoituksella. Sillan ansiosta monen klooritehtaan työntekijän työmatka lyheni huomattavasti. Vuoden 1957 myrsky aiheutti suurta vahinkoa, silta kuitenkin korjattiin ja vahvistettiin heti.

Silta on kyläläisille rakas ja edelleen ahkerassa käytössä, se on lenkkeilijöiden suosiossa, tärkeä osa koululaisten koulumatkaa, sitä pitkin kauppareissut taittuvat joutuisammin ja onhan se hieno paikallinen nähtävyys, sitä ei käy kiistäminen.

Tulevaisuus kuitenkin huolestuttaa, riippusiltaa pitäisi korjata, ja ellei siihen pystytä, uhkaa käyttökielto.

Riippusilta sai ensiapua talkootyönä

Rahaa kunnostamiseen ei tunnu löytyvän, ei kaupungin suunnasta, ei valtiolta, mutta tarmokkaat kyläläiset ovat valmiit "likaamaan kätensä" ja osallistumaan talkoisiin, tekemään mitä vain, jotta silta saataisiin pelastettua.

Niinpä Keikyän Perikunta osallistui yhdessä kaupungin kanssa riippusillan valaisemiseen. Keikyän perikunta hankki muun muassa 2000 lediä ja teki asennustyöt talkoilla.

Mitäköhän jatkosuunnitelmia heillä on mielessä, jäämme mielenkiinnolla odottamaan. Toivon mukaan riippusillalla on kulkijoita vuosikymmentenkin päästä.

Suomen pisin puinen riippusilta sijaitsee Sastamalan Keikyässä, Myllytien ja Peevontien välissä, Myllytie 22, 32740 Sastamala.

Olisitko valmis tarjoamaan talkooapua yhteisen hyvän puolesta, silloin kun kunnan tai kaupungin rahoitus tökkii?

Artikkelin pääkuva:
www.puheenaiheet.fiJuha-Tapani Kusnetsoff

Lähde:
www.puheenaiheet.fi

How did this make you feel?


Advertisement