This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Skottilinnan värikkäät graffitit haastavat arjen harmautta
10 syyskuu, 2016

Skottilinnan värikkäät graffitit haastavat arjen harmautta

Skotlantilainen Kelburnin linna ei näytä ihan tavanomaiselta linnalta. Syynä siihen ovat brasilialaisten katutaiteilijoiden vuonna 2007 linnan seiniin maalaamat hulppeat graffitit.

Noin 50 kilometrin päässä Glasgow'sta sijaitseva Kelburnin linna on rakennettu 1200-luvulla. Maalaukset saivat alkunsa, kun Glasgow'n jaarli Patrick Boyle huomasi rakennuksen betoniseinien olevan uusimisen tarpeessa. Jaarlin poika ehdotti, että rapistuvat seinät maalattaisiin tilapäisesti ennen remontointia.

Tältä linna näytti ennen maalauksia:

skottilinnan-varikkaat-graffitit-haastavat-arjen-harmautta-6

Jaarli palkkasi brasilialaiset taiteilijat Nina Pandolfon, Nuncan ja Os Gêmeosin maalaamaan linnan sarjakuvamaisilla graffiteilla, ja skottilinnan värikkäät graffitit todellakin haastavat arjen harmautta.

Graffitien oli tarkoitus olla linnan seinissä vain kolmisen vuotta ennen linnan remontoimista. Kävi kuitenkin niin, että linnan epätavanomainen julkisivu osoittautui varsinaiseksi matkailuvaltiksi ja suuren suosion vuoksi seinämaalaukset saivat jäädä.

Näin Kelburnin linnan värikkäät seinät maalattiin – sopisiko tällainen taide myös suomalaistalojen seiniin?

Mikä muu olisi hauskempaa sateenkaarenväreissä? Osallistu kilpailuun ja voita tapaaminen Youtube-tähti Derya Dincerin kanssa.

Lähde:
www.kelburnestate.com
www.huffingtonpost.com

How did this make you feel?


Advertisement