This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Pullonkorkki auki motocross-renkaalla!
12 toukokuu, 2018

Pullonkorkki auki motocross-renkaalla!

Nerokasta ja hallittua renkaankäyttöä ja vähemmän hallittua motocross-pyörän ajoa. Tutustut samalla lajiin, miten aloitat ja mitä varusteita tarvitset.

Kun ensi kerralla korkkaat pullon, muista: älä käytä perinteistä pullonavaajaa, älä käytä avuksesi toista pulloa, etkä veistä tahi puukkoa, puhumattakaan hampaasta ja korvasta, vaan suhauta pullonkorkki auki motocross-renkaalla.

Viimeistään nyt motocross-harrastajat täyttävät radat, hiekka pöllyää ja kivet sinkoilevat. Motocross on vauhdikas harrastus, jossa kunto nousee kohinalla. Kesäkuumalla täydessä ajovarustuksessa hiki virtaa selässä ja janolitkua kuluu.

Motocross sopii niin tytöille kuin pojille ja aloittaa voi heti, kun pystyy heittämään hyvästit polkupyörän apupyörille. Yläikärajaa ei taida ollakaan, riittää kunhan näkee eteensä, paikat kestää ja pyörä pysyy hallinnassa.

Mitkä ovat lajin tärkeimmät varusteet?

- oikeankokoinen kypärä ja ajosaappaat (tai muut tukevat saappaat)

Muut yleisesti käytetyt varusteet: niskatuki, rintapanssari, kyynärpääsuojat, polvisuojat, ajopaita- ja housut, sekä ajohanskat.

Hyvä suojaus lisää ajajan luottoa ja rohkeutta kehittää taitojaan ja estää suuremmilta vahingoilta, mistäs sitä koskaan tietää milloin ote herpaantuu tangosta ja pyörä karkaa pöpelikköön. Pyörän saa korjattua iisimmin, ihmistä ei niinkään. Todellista harrastaa ei saa radoilta pois kirveelläkään, jos ajamaan ei pääse, niin mukaan on päästävä notkumaan radan varteen opastamaan ja huutamaan hurraata.

Miten aloittaa harrastus?

Ota yhteyttä alueesi lähimpään moottoripyöräkerhoon. Kysy mahdollisuudesta lainata tai vuokrata motocross-pyöriä sekä varusteita. Varusteet ovat kestäviä, joten harkitse niiden ostoa myös käytettynä.

Mikäs se juju olikaan, niin joo, kuinka saada pullonkorkki auki motocross-renkaalla. Ota mallia videon expertiltä. Toilailuilta ei vältytä tälläkään kertaa, niitäkin siis luvassa.

Lähteet:
YouTube
www.karkkilanmoottorikerho.fi

 

How did this make you feel?


Advertisement