This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Pickleball on iloisesti koukuttava mailapeli - tutustu lajiin
24 helmikuu, 2019

Pickleball on iloisesti koukuttava mailapeli - tutustu lajiin

Pickleball keksittiin Yhdysvalloissa yli 50 vuotta sitten, mutta Suomessa sitä on pelattu vasta muutamia vuosia.

Mailapeleihin tottunut erottaa pickleballista yhteneväisyyksiä muiden lajien kanssa. Samankaltaisiin sääntöihin törmää niin tenniksessä, sulkapallossa kuin pöytätenniksessäkin.

Pickleballin historia

Laji keksittiin Yhdysvalloissa Bainbridge Islandilla kesällä 1965. Senaattori Joel Pritchard, William Bell ja Barney McCallum kehittelivät lapsille uutta, kivaa tekemistä kesänviettoon. Lapset mätkivät muovista reikäpalloa vanerimailoilla. Peliä pelattiin hylätyllä sulkapallokentällä. Alussa verkkoa pidettiin ylhäällä sulkapallon tyylisesti, mutta myöhemmin se laskettiin alas tenniksen tapaan. Säännöt ammennettin sulkapallosta ja näin uusi peli oli syntynyt.

Historian mukaan Pickleballin nimi tulee McCallumien Pickles-nimisestä koirasta, jonka tapana oli juosta pallojen perässä.

Ensimmäinen pickleball-turnaus käytiin Yhdysvalloissa vuonna 1976 ja samana vuonna julkaistiin pelin viralliset säännöt.

Pickleball saapui Suomeen vasta muutama vuosi sitten 

Laji rantautui Suomeen alkuvuodesta 2014. Kiinnostuksen ja pelaajamäärän kasvaessa perustettiin Pickleball Finland, jonka tavoitteena on lisätä pickleballin tunnettuutta niin harrastus- ja kilpailulajina.

Pickleball on helppo aloittaa, se sopii kaikenikäisille, lapsiperheille ja seniori-ikäisille. Sitä voi pelata joko kaksin- tai nelinpelinä. Maila muistuttaa pöytätennismailaa, joskin se on hivenen isompi. Palloa voisi verrata salibandypalloon sillä erolla, että se on pehmeämpi.

Tällä hetkellä pickleballia pelataan noin 70 paikkakunnalla ja kasvu jatkuu.

Iskikö kiinnostus? Lue lisää Pickleball Finlandin sivuilta.

Seuraa videolta, miten pickleballia pelataan

Lähteet:
www.pickleballfinland.fi
Martis Camp Realty, Inc.

How did this make you feel?


Advertisement