This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Koko perheen voimin ötökkäjahtiin!
16 huhtikuu, 2018

Koko perheen voimin ötökkäjahtiin!

Yhdessä tekeminen yhdistää ja lujittaa perhesiteitä. Meillä on teille kivaa puuhaa tiedossa.

Mars, mars ulos ja ötökkäjahtiin. Eikö olisi mukava viettää laatuaikaa perheen kanssa yhteisen harrastuksen parissa? Perehtykää ensin yhdessä, mihin hyönteisiin, koppakuoriaisiin, hämähäkkeihin, muurahaisiin ja muihin pieniin liikkujiin voitte törmätä ulkosalla. Mistä ne tunnistaa, missä niitä tapaa, mitä ne syövät jne.

Miten valmistautua ötökkäjahtiin?

Nykyään kaikki on tehty varsin helpoksi ja kaupasta voi ostaa lapsille soveltuvia valmiita välineitä, kuten ötököiden lähempään tutkimiseen soveltuvia luuppeja eli suurennuslaseja. Ötökät saa imaistua säiliöön erikoisimurilla ja lisäksi markkinoilta löytyy erilaisia kannettavia ötökkäpurkkeja ja -häkkejä.


Kuva: BR-Lelut

Yhtä hyvin maalaisjärkeä käyttämällä oma vanha suurennuslasi toimii sekä muut purnukat ja purkit, kunhan muistaa tehdä riittävät ilma-aukot.

Vatsa jo valmiiksi kurnien ei kannata ulko-ovea aukaista. Syökää sitä ennen, ei kuitenkaan ähkypalloksi asti tai mikä vielä jännempää, valmistakaa yhdessä eväät. Juomaa pulloihin, hedelmäviipaleita rasioihin ja leivät vanhan ajan mukaisesti rapisevaan voipaperiin.

Onhan muu varustus kunnossa – hyvät jalkineet, tennarit tai saappaat, lipallinen lätsä suojaamaan auringolta ja muut kunnon vermeet. Sellaiset vaatteet päälle, ettei harmita seikkailun aiheuttamat jäljet tahroineen.

Eiköhän jätetä tunkkainen sisäilma ja siirrytä ulos tutkimaan luonnon ihmeellisyyksiä. Muistetaan varovaisuus pikkuruisten olentojen kanssa ja jos napataan joku säilöön, niin päästetään vapauteen tutustumisen jälkeen.

Kivoja hetkiä perheen kanssa!

Pääkuva:
Pixabay

How did this make you feel?


Advertisement