This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Miljardiklubi: YouTuben katsotuimmat videot
6 marraskuu, 2015

Miljardiklubi: YouTuben katsotuimmat videot

YouTuben ”miljardiklubi” on vain harvoille ja valituille, mutta tämän eliittijoukon määrä kasvaa nopealla tahdilla. Ensimmäiseen kymmeneen vuoteen vain hyvin harvat videot ylittivät rajapyykin. Itse asiassa vielä kesäkuun alussa vain kaksi videoklippiä oli yltänyt miljardin katsojan merkkipaalulle.

Viimeisten kuuden kuukauden aikana kuitenkin jopa kahdeksan videota on rynnännyt miljardiklubiin. Kun miljardiluokkaan yltäneitä videoita on toistaiseksi vielä vain kourallinen, lienee hyvä aika tarkastella näitä aikamme monumenteiksi nousevia teoksia.

Tässä YouTuben katsotuimmat videot:

Psy - Gangnam Style

Psy-nimellä tunnetun artistin K-pop-hitti oli ensimmäinen video maailmassa, joka ylsi miljardiin katsojaan. Tämä ennätys saavutettiin huikealla nopeudella vain 160 päivässä.

Justin Bieber ft. Ludacris - Baby

Justin Bieberin esiteini-iän rakkauslaulu ”Baby” piti YouTuben kärkipaikkaa kaksi vuotta, aina siihen asti kunnes Psy:n ”Gangnam Style” räjäytti pankin.

Katy Perry - Roar

Taylor Swiftin ohella Katy Perry on ainoa artisti, joka on päässyt miljardiklubiin useammalla kuin yhdellä kappaleella. Hän oli myös ensimmäinen, joka tämän rajapyykin rikkoi.

Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno ja Gente de Zona - Bailando

Enrique Iglesias julkaisi kaksi videota singlestään ”Bailando”, kokonaan espanjan kielisen sekä englantia ja espanjaa sekoittavan ”spanglish”-version. Kenties yllättäen juuri espanjankielinen versio oli se, joka nousi listojen kärkeen. Siitä tulikin kaikkien aikojen toinen ei-englanninkielinen miljardiklubiin yltänyt video heti ”Gangnam Stylen” jälkeen.

Katy Perry ft. Juicy J - Dark Horse

Katy Perryn ryntäys trap-popin pariin tapahtui muinaisajan Egyptistä inspiraationsa hakeneella videolla, joka lienee artistin videoista eniten keskustelua herättänyt.

Meghan Trainor - All About That Bass

Meghan Trainorin doo-wop-vaikutteinen kappale ”All About That Bass” ei ollut ainoastaan listaykkönen, vaan se teki Trainorista ainoan laulajan, joka on yltänyt miljardin katsojan rajapyykkiin YouTubessa debyyttisinglellään.

Taylor Swift - Shake It Off

Taylor Swift ja Katy Perry ovat ainoat artistit, joilla on useampi kuin yksi video miljardiklubissa. ”Shake It Off” oli ensimmäinen single Swiftin eri popin genrejä sekoitelleelta albumilta 1989.

Mark Ronson ft. Bruno Mars - Uptown Funk

Mark Ronsonin ja Bruno Marsin vanhan ajan soundeja hyödyntävä groovekappaleen menestystä avitti nostalginen video, joka on yhtä ihastuttava kuin itse biisikin. Listasijoituksista mainittakoon, että ”Uptown Funk” vietti 31 viikkoa Billboard's Hot 100 -listan Top 10:ssä.

Taylor Swift - Blank Space

On totta, että ”Bad Blood” voitti palkinnon vuoden 2015 parhaasta videosta MTV:n VMA-kilpailussa, mutta ”Blank Space” oli se kappale, joka vei Swiftin katsotuimpien YouTube-videoiden Top 3:een.

Wiz Khalifa ft. Charlie Puth - See You Again

Wiz Khalifan ja Charlie Puthin menevä balladi ”See You Again” nosti hiljattain miljardiin katsojaan yltäneiden videoiden määrän kymmeneen. Siitä tuli samalla toiseksi nopeimmin tämän rajapyykin ylittänyt video heti ”Gangnam Stylen” jälkeen. Tästä tunteikkaasta teemakappaleesta Fast & Furious -leffasarjan seitsemännelle osalle tuli samalla myös kunnianosoitus sitä tähdittäneelle Paul Walkerille, joka menehtyi elokuvan kuvausten aikana.

Mikä miljardiklubin kappaleista on sinun suosikkisi?

Lähde: www.rollingstone.com

How did this make you feel?


Advertisement