This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Mikä on tämänhetkinen koivun ja heinän siitepölytilanne?
12 kesäkuu, 2018

Mikä on tämänhetkinen koivun ja heinän siitepölytilanne?

Ajantasaista tietoa koivu- ja heinäallergikoille.

Siitepölytilanne

Heinien kukinta jatkuu maan etelä- ja keskiosissa ja on aluillaan Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Etelä-Lapin alueilla. Koivun kukinta jatkuu Keski- ja Pohjois-Lapissa. Muualla maan pohjoisosissa kukinta on päättymässä.

Heinien siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin maan eteläosissa ja vähäisistä kohtalaisiin maan keskiosissa. Maan pohjoisosissa Pohjos-Lappia lukuun ottamatta voi ilmassa olla vähäisiä määriä heinien siitepölyä. Koivun siitepölymäärät ilmassa ovat vähäisiä maan keskiosissa ja vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan pohjoisosissa. Sateisilla alueilla ilman siitepölymäärät laskevat hetkellisesti.

Heinäallergikot voivat saada oireita koko maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta ja koivuallergikot maan keski- ja pohjoisosissa.

Ennuste

Koivun kukinta on päättymässä maan pohjoisosissa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta, missä kukinta jatkuu. Heinien kukinta jatkuu maan etelä- ja keskiosissa ja on aluillaan maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Koivun siitepölymäärien odotetaan olevan enimmäkseen vähäisiä maan etelä- ja keskiosissa. Maan pohjoisosissa määrät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin lukuun ottamatta Keski- ja Pohjois-Lappia, missä määrät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin. Heinien siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan vähäisistä kohtalaisiin maan etelä- ja keskiosissa. Maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta voi ilmassa olla vähäisiä määriä heinien siitepölyä. Sateisilla alueilla ilman siitepölymäärät laskevat hetkellisesti.

Päivitetyn tilanteen voit lukea joka arkipäivä Norkko.fi -sivulta.

Värien merkitys:
Vaaleanpunainen: vähäinen
Oranssi: kohtalainen
Punainen: runsas

Koivu
Ti 12.6 - To 14.6

Heinä Ti 12.6 - To 14.6

Pääkuva:
IG / @tank.sinatra

Lähde:
www.norkko.fi

How did this make you feel?


Advertisement