This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Japanilainen jäätelö - erikoisia makuyhdistelmiä
19 lokakuu, 2015

Japanilainen jäätelö - erikoisia makuyhdistelmiä

Jäätelö on suurta herkkua ympäri maailman, kuten myös Japanissa. Japanilaisten jäätelömaku eroaa hivenen eurooppalaisesta. Miltä kuulostaa esimerkiksi kirsikankukka-papujäätelö tai vihreäteejäätelö?

Katso videolta millaista jäätelöä Japanissa syödään!

Mikäli haluat kokeilla japanilaista jäätelöä itse, voit valmistaa Matcha-jäätelöä. Se on herkullista sekä myös terveellistä - ja täynnä hyvää tekeviä antioksidantteja!

Matcha-jäätelön maustaa vahva japanilainen vihreäteejauhe. Matchaa käytetään Japanissa teeseremonioissa. Matcha-jauhetta löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista ja luontaistuotekaupoista.

Japanilainen jäätelö ei ole vaikea valmistaa, vaikka ei omistaisikaan jäätelökonetta. Jäätelömassaa tulee vain sekoittaa säännöllisin väliajoin jäätymisen aikana, jotta jäätelön rakenteesta tulee tasaista.

japanilainen-jaatelo-erikoisia-makuyhdistelmia

Matcha jäätelö:

2 dl kuohukermaa

1 dl kevytmaitoa

2 kananmunaa ja 1-2 keltuaista

1 dl intiaanisokeria tai tavallista kidesokeria

1 rkl matchateejauhetta

Kerma ja maito kuumennetaan paksupohjaisessa kattilassa kiehumispisteeseen ja otetaan levyltä. Kananmunat, sokeri ja teejauhe vatkataan kulhossa sekaisin. Joukkoon lisätään varovasti, koko ajan sekoittaen, 1 dl hieman jäähtynyttä kermamaitoa.

Kananmunaseos lisätään kermamaidon sekaan kattilaan. Seosta kuumennetaan matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15-20 minuuttia, kunnes se alkaa olla hiukan jämäkkää. Vedä puukauhalla seoksen pintaan viiva, jos se ei heti sulkeudu, massa on valmista.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Lähde: www.murustelua.tumblr.com

How did this make you feel?


Advertisement