This site uses cookies. By continuing to browse this site, you agree with the use of these.
The current mood of Finland

Liity mukaan hauskanpitoon

Tuhoa Tylsyys on mukana tekemässä Suomesta iloisempaa paikkaa.

Lue lisää
Asiakas aina oikeassa?
12 helmikuu, 2018

Asiakas aina oikeassa?

"Asiakas on aina oikeassa" - tuttu fraasi, vai kuinka? Kun asiakas alkaa kiukutella syyttä suotta, on tuon fraasin noudattaminen tuskaista ja haastavaa.

Tässäpä muutama esimerkki haastavista asiakaspalvelutilanteista:

Varainhankkija oli keräämässä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen ovelta-ovelle menetelmällä syöpään sairastuneiden hyväksi, eräällä ovella tapahtunutta:

Varainhankkija: Hei, olen liikenteessä hyväntekeväisyysasialla.
Mies: Ai! Luulin, että asianne on tärkeä.
Varainhankkija: No, eikö syöpä ole tärkeä asia.
Mies ei jää kuuntelemaan enempää, vaan palaa takaisin sisälle. 

Äiti oli vaatekaupoilla poikansa kanssa. Pojalle yllätti armoton pissahätä, jonka myyjä huomasi ja tarjosikin ystävällisesti mahdollisuutta käyttää henkilökunnan wc-tiloja. Äiti kieltäytyi ja sanoi poikansa olevan vain kyllästynyt ja kinuavan lelukauppaan, jonne heidän oli tarkoitus suunnata seuraavaksi.

Äiti ja poika poistuivat sovituskoppiin. Hieman myöhemmin - sovituskopin peilin takaa löytyy muovikuppi täynnä pissaa.

Asiakas tulee yksin ravintolaan ja haluaa juuri nimenomaiseen paikkaan, looseihin, vaikka ne on tarkoitettu isommalle pöytäseurueelle. Looseja on ravintolassa rajoitetusti. Muita vapaita pöytiä on tarjolla pilvin pimein. Tarjoilija ja ravintolapäällikkö yrittävät hienotunteisesti perustella ravintolan omia käytäntöjä. Asiakas kimmastuu ja kokee, että häntä kohdellaan kuin kakkosluokan kansalaista. Hän jopa puuskahtaa, että juuri koettua vääryyttä voisi verrata samaan, jos jotakuta pyydetään väärän ihonvärin takia istumaan bussin takaosaan.

Lopulta ravintolapäällikkö myöntyy asiakkaan tahtoon.

Asiakas haluaa autonsa huoltoon juuri tiettynä päivänä. Liikkeen kalenteri kyseiselle päivälle on buukattu täyteen. Asiakas ei hevin luovuta ja vaatii korjausta edelleen samalle tiistaille. Se ei onnistu.

Asiakas hermostuu ja sanoo tilanteen olevan naurettava ja vetoaa monivuotiseeen asiakkuuteensa. Hän mainitsee olevansa lääkäri ja ennen kuin lyö luurin korvaan kajahtaa viimeiset sanat: ihmiset kuolee ja se on sinun syysi, toivottavasti pystyt elämään sen tosiasian kanssa!

Neuvontapalvelun asiakaspalvelija vastaa saapuvaan puheluun kertoen nimensä ja toimiston. Soittaja on ihan ulalla ja kysyykin vielä nimeä ja asiakaspalvelija toistaa. Soittaja edelleen kysyy, mistäköhän paikasta on kyse. Ja kohteliaana vastaus kuuluu neuvontapalvelusta se ja se.

Asiakaspalvelijan jälkimietteet: eikö ensin soittoa pitäisi tietää mihin on soittamassa.

Lähde: www.notalwaysright.com

How did this make you feel?


Advertisement